Salah satu komponen P&P di dalam modul kelas kedap secara umum menyentuh berkenaan kesihatan. Kesihatan terbahagi kepada beberapa bahagian termasuklah salah satunya adalah makanan. Sehubungan dengan itu, P&P berkenaan penyediaan makanan berkhasiat telah di jalankan oleh Pn. Maslimah Abd Majid dengan memasak 'Nasi Ayam Enak Kedap'. Peserta di tunjukkan cara penyediaan nasi dan bersama-sama menyediakan bahan sehinggalah nasi masak dan di jamu bersama. Kemahiran ini setidak-tidaknya membantu para peserta menyediakan makanan yang lebih baik untuk anak-anak mereka.
Peserta bersama mengupas bahan-bahan untuk masakan |
Nasi dimasak menggunakan rice cooker |
Menggoreng ayam |
Turut kelihatan peserta lelaki bersama ulam tomato |
Nasi ayam sedia untuk di makan bersama-sama |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan